Reklama
Składniki:

1 litr wytrawnego czerwonego wina,
30 dag masła,
30 dag cukru,
40 dag mąki pszennej,
5 jajek,
proszek do pieczenia,
2 łyżki soku pomarańczowego,
15 dag płatków czekoladowych,
łyżka kakao,
łyżka przyprawy piernikowej,
łyżka przyprawy do grzańca.

Reklama
Przygotowanie:

Podgrzać wino. Rozpuścić w nim przyprawę do grzańca i ostudzić. Utrzeć mało z cukrem. Kolejno wbić jajka. Wymieszać z mąką, proszkiem do pieczenia, kakao i przyprawą do piernika. Przecedzić wino. Wlać. Dolać sok z pomarańczy. Dosypać płatki czekoladowe.Przelać masę do formy z kominem. Piec w temp. 175 st. C przez godzinę.

Reklama
Reklama
Reklama