Reklama
Składniki:

- 5 serków waniliowych
- 250 ml kremówki
- 1/2 szklanki świeżo wyciśniętego soku z pomarańczy
- 2 galaretki pomarańczowe
- opakowanie cukru waniliowego
- 1/2 opak. mrożonych jagód
- gotowy spód biszkoptowy
- 1/2 szklanki posiekanych orzechów laskowych
- cząstki pomarańczy

Reklama
Przygotowanie:

1. Biszkopt przytnij do wielkości średniej tortownicy, ułóż na dnie formy. Jagody rozmroź. Sok pomarańczowy zagrzej, wsyp galaretkę i mieszając, rozpuść. Ostudź. Kremówkę ubij z cukrem waniliowym, 2 łyżki odłóż.

Reklama

2. Wymieszaj serki z kremówką, mieszając, wlej galaretkę. Połowę masy wyłóż do tortownicy, ułóż osączone jagody, zalej resztą masy. Na wierzch wylej kilka łyżeczek soku z osączonych jagód i wmieszaj w masę, tworząc wzorek. Sernik chłodź 3 godz. Wyjmij z formy, boki posmaruj resztą kremówki, obsyp orzechami. Wierzch udekoruj pomarańczą.

Reklama
Reklama
Reklama