Pomarańczowe babeczki

Opublikowano: 12.10.2008, 01:11
Reklama
Składniki:
2 jajka,
1,5 szklanki mąki,
1/2 szklanki cukru,
4 łyżki stopionego masła,
1/2 szklanki świeżo wyciśniętego soku z pomarańczy,
2 łyżeczki proszku do pieczenia,
1/2 łyżeczki soli,
miód,
plasterki pomarańczy.
Reklama
Przygotowanie:
Jajka ubić. Wlać do nich sok pomarańczowy. Dodać pokrojone na kawałki miękkie masło. Ubijać, aż powstanie gładka masa. Po czym wsypać przesianą mąkę, cukier, proszek do pieczenia i sól. Wyrobić ciasto. Foremki od babeczek posmarować stopionym masłem, na dno każdej wlać łyżeczkę miodu i na to położyć plasterek pomarańczy. Napełnić ciastem do 3/4 wysokości. Piec w temp. 180 st. C przez 30 minut.
Reklama
Reklama
Reklama