Reklama
Składniki:

5 jajek,
5 łyżek cukru,
5 łyżek mąki.
Masa:
słoik dżemu pomarańczowego.
Lukier:
15 dag cukru pudru,
łyżka śmietany 18%,
łyżka soku z pomarańczy.
Dekoracja:
pomarańczowe wiórki kokosowe.

Reklama
Przygotowanie:

Utrzeć żółtka z cukrem. Z białek ubić pianę. Połączyć z utartymi żółtkami. Wsypywać powoli mąkę. Ostrożnie wymieszać. Blaszkę natłuścić i wyłożyć pergaminem. Wlać ciasto. Piec 20 minut w gorącym piekarniku. Wyjąć. Posypać cukrem. Przykryć wilgotną ściereczką. Odwrócić. Papier posmarować zimną wodą i zdjąć. Biszkopt ostudzić. Posmarować dżemem. Ukształtować roladę. Lukier: utrzeć cukier z sokiem i śmietaną. Posmarować roladę. Oprószyć wiórkami.

Reklama
Reklama
Reklama