Półfrancuskie babeczki owocowe

Opublikowano: 29.03.2008, 13:54
Reklama
Składniki:
Ciasto:
20 dag margaryny,
2 szklanki mąki,
2/3 szklanki wody.
Reklama
Krem:
5 łyżek śmietany,
jajko,
8 łyżeczek cukru,
cukier waniliowy.
75 dag różnych owoców ( truskawki, śliwki, morele).
Przygotowanie:
Reklama
Przygootować krem: z białek i cukru ubić pianę. Wymieszać z żółtkami i śmietaną.
Posiekać margarynę z mąką. Dodać wodę i prężnie wyrobić ciasto. Włożyć na pół godziny do lodówki. Rozwałkować. Przykryć nim foremki ułożone jedna obok drugiej, docisnąć wałkiem, dokładnie wylepić palcami, ułożyć na blasze. Umyć, obrać i drobno pokroić owoce. Porozkładać do babeczek. Zalać kremem, ok. po trzy łyżki do każdej.
Piec dwadzieścia minut.
Reklama
Reklama
Reklama