Pleśniak z wiśniami

Opublikowano: 29.03.2008, 23:40
Reklama
Składniki:
1,5 szklanki cukru,
4 jajka,
25 dag margaryny,
3 szklanki mąki,
2 łyżeczki proszku do pieczenia,
2 łyżki kakao,
wiśnie.
Reklama
Przygotowanie:
Zmiksować żółtka, margarynę, mąkę, proszek do pieczenia i pół szklanki cukru. 3/4 takiej kruszonki wsypać na blachę i ugnieść. Resztę kruszkonki ugnieść z kakao. Z białek ubić pianę. Wsypać cukier. Ubiajać do momentu, kiedy masa stanie się szklista. Umyć i wydrulować wiśnie. Ułożyć na cieście. Zalać pianą. Na pianę zetrzeć pozostałe kakowe ciasto. Piec w temp. 175 st. C przez 50 minut.
Reklama
Reklama
Reklama