Placek w łatkę

Opublikowano: 30.05.2008, 16:05
Reklama
Składniki:
30 dag cukru,
2 opakowania cukru waniliowego,
10 jajek,
2 kg chudego twarogu,
3 budynie waniliowe,
1 opakowanie suchej masy makowej,
masło i kasza manna do formy.
Reklama
Przygotowanie:
Wymieszać cukry. Wlać jajka i utrzeć na jednolitą masę. Zmiksować ser z proszkiem budyniowym. Wlać utarte jajka. Wymieszać. Szklankę masy odłożyć. Resztę masy wlać do blaszki wysmarowanej masłem i opsypanej kaszą manną. Pozostałą masę serową dokładnie połączyć z masą makową. Ułożyć na masie serowej w formie keksów. Lekko rozpłaszczyć widelcem. Piec w temp. 175 st. C przez 60 minut.
Reklama
Reklama
Reklama