Reklama
Składniki:

- 75 dag sera potrójnie mielonego
- 5 jajek
- po 1 szkl. cukru i mleka
- cukier waniliowy
- 1 opakowanie Sernixu
- 1 budyń waniliowy
- 30 dag jeżyn
- cukier puder

Reklama
Przygotowanie:

1. Do sera dodaj żółtka, cukier, mleko, cukier waniliowy, budyń i Sernix. Wszystko razem zmiksuj na gładką, jednolitą masę.

2. Ubij sztywną pianę z białek i ostrożnie połącz z masą serową.

3. Masę przelej do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia, posyp jeżynami.

Reklama

4. Placek piecz 10 min w temp. 220 st. C, a następnie zmniejsz temp. do 160 st. i piecz jeszcze ok. 80 min. Studź w uchylonym piekarniku. Posyp cukrem pudrem.

Reklama
Reklama
Reklama