Placek serowy z jeżynami

Opublikowano: 26.09.2011, 10:06
Reklama
Składniki:
- 75 dag sera potrójnie mielonego
- 5 jajek
- po 1 szkl. cukru i mleka
- cukier waniliowy
- 1 opakowanie Sernixu
- 1 budyń waniliowy
- 30 dag jeżyn
- cukier puder
Reklama
Przygotowanie:
1. Do sera dodaj żółtka, cukier, mleko, cukier waniliowy, budyń i Sernix. Wszystko razem zmiksuj na gładką, jednolitą masę.
2. Ubij sztywną pianę z białek i ostrożnie połącz z masą serową.
3. Masę przelej do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia, posyp jeżynami.
Reklama
4. Placek piecz 10 min w temp. 220 st. C, a następnie zmniejsz temp. do 160 st. i piecz jeszcze ok. 80 min. Studź w uchylonym piekarniku. Posyp cukrem pudrem.
Reklama
Reklama
Reklama