Reklama
Składniki:

50 dag malin.
Ciasto:
30 dag mąki,
2 żółtka,
15 dag margaryny,
3 łyżeczki śmietany,
8 dag cukru,
masło.
Baza:
4 białka,
łyżeczka cytrynowego soku,
15 dag cukru pudru.

Reklama
Przygotowanie:

Mąkę posiekać z margaryną. Dodać cukier, żółtka, śmietanę. Wyrobić ciasto. Ukształtować kulę. Zawinąć w folię. Włożyć do lodówki na pół godziny. Rozwałkować. Blaszkę natłuścić. Wypełnić ciastem. Usunąć brzegi. Podpiec w temp. 200 st. C. Pozostawić do ostygnięcia. Ubić białka z cukrem i sokiem z cytryny na sztywną pianę. Pianą posmarować ciasto. Piec w temp. 140 st. C przez 20 minut. Wsypać maliny.

Reklama
Reklama
Reklama