Reklama
Składniki:

- 4 jajka
- 25 dag rozpuszczonego masła
- 1,5 szklanki mąki
- 1/2 szklanki mielonych migdałów
- 3/4 szklanki cukru
-1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- szczypta mielonego imbiru
- 4 duże gruszki

Reklama
Przygotowanie:

1. Jajka ubij na sztywno z cukrem. Dodaj mielone migdały oraz przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i imbirem. Cały czas ucierając, wlej roztopione masło.

Reklama

2. Płaską foremkę wyłóż papierem do pieczenia, tak aby wystawał poza jej krawędzie. Nałóż ciasto. Gruszki opłucz, obierz, przekrój na ćwiartki, usuń gniazda nasienne i pokrój w cienkie plasterki. Rozłóż na cieście. Piecz 60 min w temp. 190 stopni.

Reklama
Reklama
Reklama