Reklama
Składniki:

4 małe banany,
15 dag deserowej czekolady,
50 ml mleka,
3 żółtka,
3 dag cukru pudru,
250 ml śmietany kremówki,
1 - 2 łyżki, soku z cytryny,
3 dag wiórków czekoladowych,
gotowy spód z kruchego ciasta.

Reklama
Przygotowanie:

Połamać czekoladę. Stopić w gorącym mleku. Pozostawić do ostygnięcia. Utrzeć żółtka z cukrem pudrem. Zmiksować obranego banana i razem z rozpuszczoną czekoladą. Wymieszać z utartymi żółtkami. Dodać ubitą śmietanę. Ułożyć krem na kruchym cieście. Włożyć do lodówki na 60 minut. Resztę bananów pokroić w plasterkii skropić sokiem z cytryny. Ozdobić wiórkami czekoladowymi i obłożyć bananami.

Reklama
Reklama
Reklama