Reklama
Składniki:
Ciasto:
3 szklanki mąki,
1 łyżeczka proszku do pieczenia,
2/3 szklanki piwa,
1 i 1/2 kostki margaryny,
olejek waniliowy.
Krem:
1 szklanka mleka,
1 szklanka cukru,
po 1 łyżce mąki pszennej i ziemniaczanej,
1 kostka margaryny,
olejek rumowy.
Reklama
Przygotowanie:
Ciasto: margarynę utrzeć, wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia, wlać piwo, olejek waniliowy i wyrobić ciasto. Włożyć ciasto na godzinę do zamrażalnika. Wyjąć, podzielić na 3 części. Upiec oddzielnie każdy placek. Krem: ugotować budyń z: mleka, cukru, mąki i oleju rumowego. Ostudzić. Dodać margarynę. Utrzeć. Przełożyć ciasto.
Reklama
Reklama
Reklama