Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • 40 dag gotowego ciasta francuskiego
  • brzoskwinie z puszki pokrojone na cząstki
  • jajko
  • gruby cukier
Reklama
Przygotowanie:

Zobacz przepis na pierogi z brzoskwiniami!

  1. Ciasto rozwałkuj. Wykrój 12 kółek.
  2. Na połówce każdego układaj po cząstce brzoskwini.
  3. Przykryj drugą połówką, zlep.
  4. Ciastka przełóż na blachę wyłożoną pergaminem.
  5. Wierzch ciastek posmaruj rozmąconym jajkiem i posyp cukrem.
  6. Wstaw do nagrzanego piekarnika.
  7. Piecz około 20 minut w temperaturze 180 stopni C. Wyjmij. ostudź.
  8. Przełóż na paterę.
Reklama

Zobacz inne przepisy na desery:

Babeczki z orzechami - przepis
Tarta orzechowa - przepis
Placek orzechowy - przepis

Reklama
Reklama
Reklama