Piernikowy mus

Opublikowano: 24.08.2008, 00:47
Reklama
Składniki:
25 dag serka mascarpone,
3 łyżeczki przyprawy do piernika,
1 łyżeczka żelatyny,
1/2 łyżeczki cynamonu,
15 dag miodu,
1 szklanka śmietany kremówki,
2 dag białej czekolady,
2 dag gorzkiej czekolady,
4 mandarynki.
Reklama
Przygotowanie:
Zmiksować serek z miodem. Wsypać cynamon i przyprawę do pierników. Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie, po czym rozpuścić na małym ogniu. Dodać 3 łyżki kremu. Dokłądnie rozetrzeć. Połączyć z całym kremem. Ubić śmietanę. Wymieszać z masą. Rozłożyć do miseczek. Posypać startą na wiórki białą i gorzką czekoladą. Ozdobić mandarynkami.
Reklama
Reklama
Reklama