Przepis na pierniczki bez miodu - pycha!
Pierniczki bez miodu to smakowita alternatywa dla tych, którzy nie lubią miodu lub nie mogą go jeść.

Opublikowano: 11.10.2008, 17:48
Reklama
Stopień trudności: Średnie
Składniki:
- 0,5 kg mąki
- 20 dag cukru pudru
- 15 dag zmielonych orzechów włoskich
- 1 przyprawa do pierników
- 3 łyżki kakao
- 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 cukier waniliowy
- 25 dag masła
- 2 jajka
- 2 łyżki mleka
- 1 aromat pomarańczowy.
Reklama
Przygotowanie:
Zagnieść ciasto z podanych składników. Włożyć na noc do lodówki. Rozwałkować. Foremkami wyciąć kształt pierniczków. Piec w temp. 200 st. C przez 10 minut.
Reklama
Reklama
Reklama