Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • okrągły wafel
  • 25 dag mleka zagęszczonego niesłodzonego
  • 2 galaretki cytrynowe
  • 2 galaretki wiśniowe lub truskawkowe
  • 50 dag truskawek
Reklama
Przygotowanie:

Zobacz przepis na piankę z truskawkami!

  1. Galaretki rozpuść. Czerwone - w połowie podanej na opakowaniu ilości wody. Galaretki żółte - w 1/3 ilości podanej na opakowaniu wody. Ostudź.
  2. Schłodzone mleko ubij mikserem na sztywno.
  3. Ciągle ubijając, wlewaj cienkim strumieniem ostudzone galaretki cytrynowe.
  4. Okrągły wafel połóż na paterze i otocz metalową obręczą.
  5. Piankę wymieszaj z połową truskawek i wyłóż na wafel.
  6. Pozostałe truskawki połóż na wierzchu.
  7. Całość polej czerwoną galaretką i odstaw do lodówki, aby deser stężał.
  8. Przed podaniem przełóż na ozdobną paterę.
Reklama

Zobacz inne przepisy z truskawkami:

Truskawki w czekoladzie - przepis
Czekoladowy tort z truskawkami - przepis
Rolada z truskawkami - przepis

Reklama
Reklama
Reklama