Reklama

Zastyganie 4 godz * porcja – ok. 250 kcal

Reklama

Składniki na 8 porcji:
- 1 puszka zagęszczonego, słodzonego mleka
- 1 łyżka żelatyny
- 100 ml kremówki
- cukier wanilinowy
- 2 galaretki, np. malinowa i cytrynowa

Sposób wykonania:
1. Żelatynę rozpuść w 2 łyżkach wody, każdą galaretkę zaś w szkl. gorącej wody, ostudź.

2. Mleko wymieszaj z kremówką, ubij z cukrem wanilinowym. Krem podziel na 3 części.

3. Na spód naczynia wylej trochę galaretki malinowej, zastudź. Pozostałą galaretkę wymieszaj z częścią kremu, wylej do naczynia, zastudź. Przykryj drugą częścią kremu wymieszaną z żelatyną, zastudź. Zalej trzecią częścią kremu połączonego z cytrynową galaretką, zastudź.

Reklama

Smakowite desery - forum >>

Reklama
Reklama
Reklama