Pianka w paseczki
Gotową piankę pokrój na apetyczne plastry

Opublikowano: 16.01.2011, 12:51
Reklama
Zastyganie 4 godz * porcja – ok. 250 kcal
Reklama
Składniki na 8 porcji:
- 1 puszka zagęszczonego, słodzonego mleka
- 1 łyżka żelatyny
- 100 ml kremówki
- cukier wanilinowy
- 2 galaretki, np. malinowa i cytrynowa
Sposób wykonania:
1. Żelatynę rozpuść w 2 łyżkach wody, każdą galaretkę zaś w szkl. gorącej wody, ostudź.
2. Mleko wymieszaj z kremówką, ubij z cukrem wanilinowym. Krem podziel na 3 części.
3. Na spód naczynia wylej trochę galaretki malinowej, zastudź. Pozostałą galaretkę wymieszaj z częścią kremu, wylej do naczynia, zastudź. Przykryj drugą częścią kremu wymieszaną z żelatyną, zastudź. Zalej trzecią częścią kremu połączonego z cytrynową galaretką, zastudź.
Reklama
Smakowite desery - forum >>
Reklama
Reklama
Reklama