Pianka na biszkopcie

Składniki:
- 2 jajka
- 3 dag masła
- 6 dag cukru
- 5 dag mąki
- 4-5 łyżek marmolady
- 750 ml kremówki
- 10 dag cukru pudru
- cukier waniliowy
- 2 łyżki żelatyny
- brzoskwinia
- 1 galaretka pomarańczowa
Przygotowanie:
Masło utrzeć z cukrem pudrem i żółtkami. Połączyć z przesianą mąką i pianą z białek. Ciasto przelać do formy, upiec na rumiano w 190ºC, ostudzić. Żelatynę rozpuścić w małej ilości wody. Galaretkę rozmieszać w 1/2 l gorącej wody, ostudzić. Z brzoskwini usunąć skórkę i pestkę, przetrzeć przez sito. Kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Brzoskwinię połączyć z 1/4 żelatyny, a potem z 1/4 bitej śmietany. Wymieszać resztę śmietany i żelatyny. Ciasto posmarować marmoladą, wyłożyć białą śmietanę, zastudzić. Przykryć brzoskwiniową, zastudzić, zalać galaretką, zastudzić.
Spód można też wykonać z biszkoptów lub herbatników petit beurre.