Reklama
Składniki:

- 2 galaretki (agrestowa i wiśniowa)
- szklanka kremówki
- szklanka mleka
- 5 dag białej czekolady
- 2 łyżki gęstego syropu kiwi
- 2 łyżki gęstego syropu wiśniowego

Reklama

Dodatkowo:
- 1/2 szklanki kremówki
- łyżka cukru waniliowego
- małe owoce
- wiórki z białej czekolady

Przygotowanie:

1. Małą foremkę keksową wyłóż folią spożywczą. W połowie szklanki wrzątku rozpuść zieloną galaretkę. Do lekko przestudzonej wlej kremówkę i syrop z kiwi. Odstaw na chwilę do lodówki. Gdy zacznie lekko tężeć, ubijaj mikserem na najwyższych obrotach około 15 min. Dodaj posiekaną białą czekoladę. Masę wylej do foremki i odstaw do lodówki.

Reklama

2. W podobny sposób przygotuj czerwoną galaretkę – tylko że na mleku i z sokiem wiśniowym. Wylej na zieloną masę. Odstaw do lodówki na 2 godziny. Pozostałą kremówkę ubij na sztywno z cukrem waniliowym. Piankę wyjmij na półmisek, obłóż kremówką, owocami i wiórkami czekoladowymi.

Reklama
Reklama
Reklama