Pascha czekoladowa

Opublikowano: 11.09.2008, 11:52
Reklama
Składniki:
50 dag białego sera,
3 żółtka,
10 dag masła,
10 dag cukru pudru,
1/2 szklanki śmietany 30%,
cukier waniliowy,
1/2 szklanki kakao w proszku,
5 dag rodzynek,
5 dag orzechów włoskich.
Reklama
Przygotowanie:
Na parze utrzeć żółtka z cukrem pudrem. Nie przerywając ucierania, wsypywac cukier waniliowy. Pozostawić do ostygnięcia. Zmiksować ze śmietaną. Trzy razy zmielić ser i przetrzeć. Dokładnie utrzeć z masłem, żółtkami i kakao. Wymieszać z rodzynkami i posiekanymi orzechami. Przełożyć masę do głębokiej salaterki wyłożonej wilgotną gazą. Włożyć na 12 godzin do lodówki. Ze sparzonej poramrańczy usunąć skórkę. Pokroić w grube plastry, po czym - na połówki. Ułożyć na półmisku. Ciasto wyjąć z salaterki i wyłożyć z gazy na połówki plastrów pomarańczy.
Reklama
Reklama
Reklama