Reklama
Składniki:

- 8 uncji (225 g) daktyli bez pestek
- 8 uncji (225 g) fig
- 8 uncji (225 g) rodzynek
- 8 uncji (225 g) orzechów włoskich
- cukier puder, przesiany

Reklama
Przygotowanie:

Zmiel bakalie (można skorzystać z maszynki do mięsa), a następnie starannie je wymieszaj. Ugniataj na stolnicy, aż staną się wilgotne. Stopniowo dodawaj tyle cukru pudru, ile wchłonie masa. Rozwałkuj, pokrój na kwadraty albo wytnij fantazyjne kształty; bądź ukręć wałeczki i pokrój na okrągłe cukierki.
Odstaw na kilka dni, aby słodycze dojrzały; najlepiej umieść je w szczelnie zamykanej puszce, przedzielone warstwami papieru do pieczenia. Dojrzałe "słodkości" możesz opakować w kolorową folię.

Reklama
Reklama
Reklama