Reklama
Składniki:
- 500 ml śmietanki 30 proc.
- 2 opakowania cukru wanilinowego
- 3 łyżeczki żelatyny
- 30 dag truskawek
- 2 łyżki cukru pudru
Reklama
Przygotowanie:
1. Żelatynę namocz w zimnej wodzie. Śmietankę gotuj 10 min z cukrem wanilinowym. Zdejmij z ognia, dodaj żelatynę, mieszaj do rozpuszczenia.
2. Kremem napełnij małe foremki, schłodź, wstaw do lodówki na 5–6 godzin.
3. Truskawki opłucz, osusz, odszypułkuj, pokrój na kawałki. Cukier puder lekko zrumień w rondelku. Dodaj owoce, wymieszaj, duś 10 min pod przykryciem, wystudź.
Reklama
4. Krem wyjmij z foremek, polej sosem owocowym.
Reklama
Reklama
Reklama