Reklama
Składniki:
- średniej wielkości świeży ananas
- 3 banany
- 3 łyżki miodu
- 5 łyżek masła
- 6 łyżek rumu
- kilka łyżeczek wiórków kokosowych
Reklama
Przygotowanie:
1. Ananas obierz, przekrój wzdłuż na krzyż. Usuń twardy rdzeń. Każdą część miąższu pokrój na sześć kawałków.
2. Banany przekrój na pół. Na dużej patelni rozgrzej trzy łyżki masła. Włóż cząstki ananasa, smaż około 10 minut, cały czas mieszając.
Reklama
3. Na drugiej patelni rozgrzej pozostałe masło, smaż połówki banana około 3 minut. Przełóż do ananasa, polej miodem oraz rumem. Ogrzewaj jeszcze 2 minuty. Przełóż na półmisek, posyp wiórkami kokosowymi.
Reklama
Reklama
Reklama