Reklama
Składniki:

Ciasto:
1 margaryna,
2,5 szklanki mąki krupczatki,
1 jajko,
1 łyżka gęstej śmietany,
1/2 szklanki cukru pudru,
1 łyżeczka proszku do pieczenia,
szczypta soli.

Reklama

Krem:
1/2 kostki masła,
2 żółtka,
3 łyżki spirytusu,
1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej,
odrobina kakao,
pół kostki czekolady,
pół batonika.

Przygotowanie:
Reklama

Zagnieść ciasto. Wypełnić formę do orzeszków. Upiec. Wypełnić kremem. Skleić połówki. Krem: na parze ubić żółtka z cukrem. Utrzeć masło. Nie przerywając ucierania, dodawać masę jajeczną. Zetrzeć czekoladę. Dodać razem z pokruszonym batonikiem. Wlac spirytus. Dodać kawę. Dokładnie wymieszać.

Reklama
Reklama
Reklama