Orzechowy drożdżowiec

Opublikowano: 01.06.2008, 21:56
Reklama
Składniki:
60 dag drożdży,
2 łyżki śmietany kremówki,
15 dag masła,
3 jajka,
cukier.
Reklama
Masa:
30 dag orzechów włoskich,
20 dag cukru pudru,
4 białka,
aromat rumowy.
Przygotowanie:
Reklama
Drożdże rozpuścić w śmietanie. Dodać pozostałe składniki. Wyrobić ciasto. Ostawić, aby urosło. Masa: z białek ubić pianę. Wsypać cukier pod koniec ubijania. Dodać aromat. Następnie wsypać zmielone orzechy. Dokładnie wymieszać.
Podzielić ciasto na dwie części. Rozwałkować. Nałożyć masę. Zrolować. Piec w temp. 180 st. C przez 40 minut.
Reklama
Reklama
Reklama