Omlet cytrusowy

Opublikowano: 25.11.2010, 15:41
Reklama
Składniki:
- 4 jajka
- 2 łyżki mąki
- 2 łyżeczki cukru pudru
- 2 łyżeczki masła
- 2 łyżki syropu pomarańczowego
- 200 ml kremówki
- 2 łyżki cukru pudru
- łyżeczka cukru wanilinowego
- puszka mandarynek
Reklama
Przygotowanie:
1. Kremówkę ubij z 2 łyżkami cukru pudru. Połącz z łyżką syropu pomarańczowego.
2. 4 białka ubij na sztywno. 4 żółtka utrzyj z 2 łyżeczkami cukru pudru, a następnie dodaj do piany z białek. Posyp 2 łyżkami mąki i delikatnie zamieszaj. Ciasto na omlet wymieszaj z resztą syropu. Na patelni z masłem usmaż dwa omlety.
Reklama
3. Na każdy wyłóż połowę bitej śmietany i mandarynek, złóż na pół. Oprósz cukrem pudrem i wanilinowym.
Reklama
Reklama
Reklama