Reklama
Składniki:

- 4 jajka
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- po 2 łyżki cukru, mąki pszennej i ziemniaczanej
- łyżka gorzkiego kakao
- mieszanka owoców
- cukier puder

Reklama
Przygotowanie:

1. Białka jajek oddziel od żółtek. Białka z cukrem ubij na sztywną pianę. Wymieszaj z żółtkami, połącz z dwoma rodzajami przesianej mąki, kakao i proszkiem do pieczenia.

2. Na blasze przykrytej pergaminem rozsmaruj ciasto, formując 4–6 krążków o śred. ok. 12 cm. Piecz ok. 8 min w temp. 190 st.

Reklama

3. Ciepłe omlety przełóż na talerze. Składaj na pół i napełniaj mieszanką owoców. Posyp pudrem. Możesz polać stopioną czekoladą.

Reklama
Reklama
Reklama