Napoleonki z owocami

Opublikowano: 17.12.2007, 16:24
Reklama
Składniki:
- 50 dag mrożonego ciasta francuskiego
- krem karpatkowy
- 400 ml schlodzonego mleka
- cukier puder
- owoce
Reklama
Przygotowanie:
Ciasto lekko romrozić, rozwałkować na grubość 4 mm, wyciąć dwa jednakowej wielkości kwadraty lub prostokąty, piec 20 minut w temperaturze 230ºC, ostudzić. Mleko przelać do wysokiego naczynia, wsypać zawartość torebki, miksować ok. 3 minut, aż krem stanie się gęsty. Krem wyłożyć na jeden blat upieczonego ciasta, rozsmarować, przykryć drugim blatem, posypać cukrem pudrem, silnie schłodzić, pokroić ostrym nożem na ciastka. Owoce opłukać, dokładnie osączyć, oberwać ogonki i szypułki, położyć na ciastkach tuż przed podaniem.
Reklama
Źródło: "Przyjaciółka"
Reklama
Reklama
Reklama