Naleśnikowe zawijańce z czekoladą

Opublikowano: 18.11.2009, 11:54
Reklama
Składniki:
Ciasto:
- 3/4 szklanki mąki
- 1 jajko
- 1,5 szklanki mleka
- 1 łyżka oleju
- sól
Reklama
Krem:
- 300 ml kremówki
- po 2 łyżki cukru wanilinowego i czekolady w proszku
- polewa czekoladowa
Przygotowanie:
1. Z podanych składników przygotuj ciasto naleśnikowe. Usmaż cienkie naleśniki, wystudź.
2. Mocno schłodzoną śmietankę ubij na sztywno z cukrem wanilinowym i czekoladą w proszku.
Reklama
3. Naleśniki smaruj grubą warstwą kremu, zwiń w rulon. Ułóż na półmisku, udekoruj polewą.
Reklama
Reklama
Reklama