Reklama
Składniki:

- 2 łyżki cukru pudru
- 1 łyżka oleju
- 2 jajka
- 2 szklanki mleka
- sól
- szklanka mąki
- 30 dag serka homogenizowanego waniliowego
- 150 ml kremówki
- wiśnie z konfitury
- wiórki ciemnej czekolady

Reklama
Przygotowanie:

1. 2 żółtka zmiksuj z 2 szklankami mleka, szczyptą soli i czubatą szklanką mąki. Odstaw na 10-15 minut. Delikatnie wymieszaj z ubitymi na pianę 2 białkami. Ciasto wymieszaj z łyżeczką cukru pudru i olejem. Usmaż cienkie naleśniki.

2. Kremówkę ubij z łyżką cukru pudru. Połącz z serkiem.

Reklama

3. Naleśniki smaruj serkiem, posyp wiśniami i czekoladą, złóż na cztery. Oprósz cukrem pudrem.

Reklama
Reklama
Reklama