Naleśniki z pomarańczowym sosem

Składniki:
3 jajka,
1 szklanka mąki,
1 szklanka śmietany,
1 szklanka wody mineralnej,
1 opakowanie cukru waniliowego,
30 dag twarogu,
3 żółtka,
4 łyżki cukru pudru,
1 szklanka skondensowanego mleka,
2 łyżki masła,
2 łyżki cukru,
4 łyżki likieru pomarańczowego,
2 pomarańcze,
sól,
sok i skórka starta z 1 cytryny,
listki melisy.
Przygotowanie:
Roztrzepać żółtka z wodą mineralną i śmietaną. Wsypać mąkę wymieszaną ze szczyptą soli i cukier waniliowy. Z trzech białek ubić pianę. Wymieszać. Dodać jedną łyżkę stopionego i ostudzonego masła. Usmażyć naleśniki. Utrzeć żółtka z cukrem pudrem i serem twarogowym. Dodać sok z cytryny i skórkę z cytrynową. Nadzieniem smarować naleśniki, złożyć 2 razy i układać w wysmarowanym resztą masła naczyniu. Mleko zagotować ze szczyptą skórki z pomarańczy. Doprawić cukrem i likierem. Polać naleśniki. Zapiekać w 180 st. C przez 10 minut. Udekorować cząstkami pomarańczy i listkami melisy