Reklama
Składniki:

- 12 naleśników
- 4 żółtka
- 10 dag cukru
- cukier waniliowy
- szklanka mleka
- szklanka kremówki
- łyżeczka mąki
- pół laski wanilii
- 10 dag malin
- łyżeczka skórki otartej z pomarańczy

Reklama
Przygotowanie:

1. Żółtka utrzyj z cukrem, wymieszaj z mąką. Mleko zagotuj z przekrojoną wanilią. Laskę usuń, a gorącym mlekiem, powoli, nie przerywając mieszania, zalej utarte żółtka. Ogrzewaj kilka min. na wolnym ogniu mieszając, aż masa zgęstnieje. Ostudź i połącz ze śmietaną ubitą z cukrem waniliowym.

Reklama

2. Naleśniki posmaruj kremem, posyp malinami i złóż. Udekoruj skórką pomarańczową.

Reklama
Reklama
Reklama