Naleśniki z galaretką to propozycja na znane danie w nowej odsłonie
Naleśniki z galaretką pokochają duzi i mali. Nic dziwnego, bo są naprawdę pyszne!
Opublikowano: 30.08.2008, 21:05
Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
Ciasto:
Reklama
- 10 dag mąki pszennej,
- 10 dag mąki gryczanej,
- szczypta soli,
- 2 jajka,
- 1 szkl mleka,
- 4 łyżki masła,
- 4 łyżki wódki.
Nadzienie:
- 15 dag śmietany kremówki,
- 1 łyżka cukru pudru,
- 3 galaretki w różnych kolorach.
Przygotowanie:
Reklama
Wymieszać składniki ciasta. Odstawić na pół godziny. Usmażyć naleśniki. Przygotować galaretkę tak jak na opakowaniu. Pozostawić do ostygnięcia. Pokroić w kostkę. Schłodzić śmietanę. Ubić. Nie przerywając ubijania, wsypywać cukier. Naleśniki posmarować śmietaną. Ułożyć galaretkę. Ukształtować rożek. Oprószyć cukrem pudrem.
Reklama
Reklama
Reklama