Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:

Ciasto:

Reklama
  • 10 dag mąki pszennej,
  • 10 dag mąki gryczanej,
  • szczypta soli,
  • 2 jajka,
  • 1 szkl mleka,
  • 4 łyżki masła,
  • 4 łyżki wódki.

Nadzienie:

  • 15 dag śmietany kremówki,
  • 1 łyżka cukru pudru,
  • 3 galaretki w różnych kolorach.
Przygotowanie:
Reklama

Wymieszać składniki ciasta. Odstawić na pół godziny. Usmażyć naleśniki. Przygotować galaretkę tak jak na opakowaniu. Pozostawić do ostygnięcia. Pokroić w kostkę. Schłodzić śmietanę. Ubić. Nie przerywając ubijania, wsypywać cukier. Naleśniki posmarować śmietaną. Ułożyć galaretkę. Ukształtować rożek. Oprószyć cukrem pudrem.

Reklama
Reklama
Reklama