Reklama
Ilość kalorii: 560
Czas przygotowania: 30 min
Ilość porcji: 4
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:

Do farszu:

Reklama
  • 70 dag miąższu z dyni
  • starta skórka i wyciśnięty sok z pomarańczy
  • sok z połowy cytryny
  • 2 cukry waniliowe
  • 4 łyżki śmietany 18%

Naleśniki:

  • szklanka mąki
  • szklanka mleka
  • 1/2 szklanki soku z pomarańczy
  • 2 jajka
  • sól
  • olej
Przygotowanie:

1. Dynię ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piecz przez około 40 minut w temperaturze 195 st., aż zmięknie.
2. Ostudź i zmiksuj z resztą składników na farsz, aż powstanie masa.
3. Mąkę zmiksuj z mlekiem i sokiem z pomarańczy.
4. Wbij 2 jajka, dodaj szczyptę soli, wymieszaj.
5. Na oleju usmaż z przygotowanego ciasta 8 cienkich naleśników.
6. Posmaruj naleśniki farszem i złóż według uznania.
7. Przed podaniem zrumień na maśle.
8. Można podawać z lodami, bitą śmietaną lub dżemem.

Reklama

Przepis z "Pani domu"

Reklama
Reklama
Reklama