Reklama
Składniki:

- 8 naleśników
- 15 dag zmielonych orzechów włoskich
- 5 dag cukru pudru
- 2 łyżki masła
- po 2 łyżki rodzynek i mleka
- kieliszek rumu
- sos czekoladowy

Reklama
Przygotowanie:

1. Zmielone orzechy utrzyj z cukrem pudrem, masłem, mlekiem i rumem. Wymieszaj z rodzynkami.

2. Przygotowanym nadzieniem posmaruj naleśniki. Złóż je na cztery, ułóż w żaroodpornym naczyniu
i wstaw do gorącego piekarnika.

Reklama

3. Ciepłe naleśniki podawaj polane gorącym sosem czekoladowym. Przygotujesz go następująco: pół tabliczki gorzkiej czekolady połam na kawałki, wrzuć do 3/4 szklanki śmietanki, rozpuść, zagotuj. Połącz
z łyżką cukru i żółtkiem.

Reklama
Reklama
Reklama