Naleśniki z bananami i kajmakiem - przepis składniki i przygotowanie
Słodkie danie obiadowe lub kuszący deser!
Opublikowano: 04.04.2014, 09:15
Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
- 2 jajka
- szklanka mąki
- 1/2 szklanki mleka mąki kukurydzianej
- 1/2 szklanki wody
- sól
- olej
- 6 bananów
- sok z cytryny
- gotowy kajmak z puszki
Reklama
Przygotowanie:
Sprawdź przepis na naleśniki z bananami i kajmakiem!
- Jajka, mąkę, mleko, szczyptę soli i olej wymieszaj mikserem, dodając tyle wody, by ciasto miało niezbyt gęstą, gładką konsystencję.
- Usmaż cienkie naleśniki.
- Ostudź.
- Banany obierz, obsmaż na maśle, skrop sokiem z cytryny.
- Naleśniki smaruj cienko masą kajmakową, połóż banana i zwiń.
- Posyp cukrem i wiórkami ze skórki cytryny.
Reklama
Sprawdź inne przepisy na naleśniki:
Tanie danie - przepis na naleśniki
Naleśniki ze szpinakiem - przepis
Naleśniki biszkoptowe - przepis
Reklama
Reklama
Reklama