Reklama
Składniki:

Ciasto:
2 szklanki mąki,
1/4 szklanki mleka,
6 łyżek oleju,
2 jajka,
mleko,
1/2 szklanki cukru,
3 łyżki kakao.
Farsz:
250 ml śmietany.
10 dag wiórków kokosowych,
cukier.

Reklama

Polewa:
tabliczka białej czekolady,
tabliczka mlecznej czekolady.

Przygotowanie:
Reklama

Ciasto: ubić jajka z cukrem. Wlać olej i mleko. Wymieszać. Ciasto podzielić na pół. Do jednej części dodać kakao. Wymieszać. Usmażyć. Farsz: wszystkie składniki wymieszać, wstawić do lodówki na godzinę. Usmażone naleśniki nadziać farszem, zwinąć w rulon. Ciemne naleśniki polać białą czekoladą, jasne - mleczną.

Reklama
Reklama
Reklama