Naleśniki czekoladowe
Zamiast jabłka do nadzienia możesz dodać bakalie, owoce z kompotu lub różne owoce sezonowe

Opublikowano: 15.11.2011, 06:37
Reklama
Przygotowanie 45 min * 1 porcja – ok. 510 kcal
Reklama
Składniki na 4 porcje:
- po 1 szk. mleka i śmietanki 30 proc.
- 30 dag serka waniliowego
- olej
- łyżka kakao
- 15 dag mąki
- jajko
- jabłko
- po 5 dag masła i gorzkiej czekolady
- po 1/2 szkl. cukru i wody mineralnej
Sposób wykonania:
1. Czekoladę i masło rozpuść w połowie ciepłego mleka. Zmiksuj z mąką, cukrem, jajkiem i resztą mleka oraz kakao i wodą.
2. Z ciasta na oleju usmaż ok. 20 naleśników o śred. 18 cm.
3. Śmietankę ubij, wymieszaj z serkiem i drobno posiekanym jabłkiem. Tym farszem smaruj naleśniki. zwijaj w rulon.
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama