Składniki:
- 1,5 szklanki kremówki
- 3/4 szklanki mleka
- czubata łyżka cukru brązowego
- 10 dag masy marcepanowej pokrojonej na kawałki
- 5 łyżeczek żelatyny
- 4 duże połówki brzoskwiń z puszki
- 10 dag pokruszonych herbatników
- 10 dag gorzkiej czekolady
- 4 łyżki mleka
Przygotowanie:
1. Małą foremkę keksową wyłóż folią spożywczą. Na dnie ułóż brzoskwinie pokrojone w ćwiartki. Mleko, kremówkę, cukier i marcepan podgrzej, cały czas mieszając, aż składniki się połączą.
2. Żelatynę namocz w 3 łyżkach letniej wody i dodaj do masy. Ostudź.
Gdy masa zacznie gęstnieć, ubijaj ją mikserem około 5 minut, aż
stanie się puszysta. Wlej do foremki.
3. Czekoladę rozpuść na parze z mlekiem, wymieszaj z herbatnikami. Posyp tą mieszanką mus i lekko dociśnij. Wstaw do lodówki na 2–3 godziny. Przed podaniem deser pokrój w plastry.