Reklama
Składniki:

25 dag masła,
1,5 szklanki cukru,
1,5 szklanki mąki pszennej,
4 jajka,
2 łyżeczki proszku do pieczenia,
3 łyżki spirytusu,
zapach/aromat rumowy,
3 duże łyżki kakao,
3 duże łyżki wody.

Reklama
Przygotowanie:

Masło, cukier, kakao i wodę wymieszać i zagotować. Wystudzić. Mąkę, 4 żółtka, proszek do pieczenia, spirytus, zapach do ciasta, wymieszać. Dodać, delikatnie mieszając, pianę z białek. Połączyć z letnią masą z masła, cukru i kakaa. Piec 1 godzinę (piecyk elektryczny z gorącym obiegiem powietrza 160 stopni, piecyk elektryczny normalny 180 stopni). Po upieczeniu można polać polewą czekoladową i posypać cukrem pudrem.

Reklama
Reklama
Reklama