Mufinki z bakaliami i lukrem

Opublikowano: 28.11.2007, 14:49
Reklama
Składniki:
- 50 dag mąki
- 5 dag migdałów
- 15 dag cukru
- 2 łyżeczki sody
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- skórka starta z 2 pomarańczy
- 15 dag masła
- po szklance mleka i soku z pomarańczy
- 1 jajko
- lukier
- bakalie
Reklama
Przygotowanie:
Wymieszać mąkę ze zmielonymi migdałami, cukrem, sodą, proszkiem do pieczenia i skórką z pomarańczy. Połączyć roztopione masło z roztrzepanym jajkiem, mlekiem, sokiem z pomarańczy. Wsypać do masy mąkę z dodatkami, krótko i delikatnie wymieszać, przełożyć ciasto do natłuszczonych foremek (można do jednej większej formy). Wstawić do rozgrzanego piekarnika, piec 15–20 minut w 200°C, polukrować, posypać bakaliami.
Reklama
Źródło: "Przyajciółka"
Reklama
Reklama
Reklama