Muffiny z musli

Opublikowano: 30.03.2008, 18:30
Reklama
Składniki:
2 szklanki mąki pszennej,
1 łyżka proszku do pieczenia,
2 łyżki cukru,
1 łyżeczka soli,
1 jajko,
1 szklanka mleka,
1/2 szklanki oleju roślinnego lub oliwy,
10 dag musli,
10 dag gorzkiej czekolady.
Reklama
Przygotowanie:
Przesiać mąkę, proszek do pieczenia, sól i cukier do jednego naczynia. W osobnym naczyniu za pomocą trzepaczki połączyć jajka, olej, musli, mleko i gorzką czekoladę. Płynną masę dodać do suchych składników i wymieszać tak, by suche składniki były ledwie wilgotne. Przełożyć ciasto łyżką do foremek lub formy, na 2/3 wysokości. Piec w 200 stopniach przez 15-20 minut, do złotobrązowego koloru. Zostawić do ostygnięcia.
Reklama
Reklama
Reklama