Reklama
Składniki:

2 szklanki mąki pszennej,
4 banany,
1 łyżka proszku do pieczenia,
2 łyżki cukru,
1 łyżeczka soli,
1 jajko,
1 szklanka mleka,
1/2 szklanki oleju roślinnego lub oliwy,
10 dag białej, pokruszonej czekolady,
4 laski wanili.

Reklama
Przygotowanie:

Mąkę, proszek do pieczenia, cukier i sól przesiać do jednego naczynia. W innym, mniejszym naczyniu łączymy za pomocą trzepaczki: jajka z mlekiem, olejem i bananami (pokrojonymi w kostkę), czekoladą i wanilią. Tak przygotowany pół produkt dodajemy do suchych składników i mieszamy. Następnie przekładamy masę do formy - każdą dziurkę wypełniamy do dwóch trzecich. Pieczemy w 200 stopniach przez około 15-20 minut, aż muffiny będą złotobrązowe.

Reklama
Reklama
Reklama