Muffiny kokosowe

Opublikowano: 30.03.2008, 19:15
Reklama
Składniki:
5 łyżek cukru pudru,
1 jajko,
11 dag masła,
2,5 szklanki mąki tortowej,
1 szklanka mleka,
2 łyżeczki proszku do pieczenia,
szczypta soli,
10 dag wiórek kokosowych.
Reklama
Przygotowanie:
W naczyniu wymieszać mąkę, proszek, sól, cukier i kokos (ale nie cały, proszę zostawić łyżkę kokosu do posypania). W innym naczyniu wymieszać jajko i mleko. Masło roztopić, lekko wystudzić i dodać do mleka. Połączyć zawartość obu naczyń. Wymieszać, jednak niezbyt dokładnie. Posmarować formę masłem. Piec w temperaturze 200 stopni przez około 20 minut, aż do zarumienienia. Podawać ostydzone, posypane kokosem.
Reklama
Reklama
Reklama