Muffiny czekoladowe z orzechami

Opublikowano: 28.04.2008, 21:57
Reklama
Składniki:
2 szklanki mąki,
2 jajka,
3 czubate łyżki cukru,
10 suszonych fig,
2 łyżki orzechów laskowych,
0,5 tabliczki gorzkiej czekolady,
10 dag masła,
0,75 szklanki mleka,
1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia,
1 łyżeczka cukru waniliowego,
szczypta soli,
łyżka cukru do posypania.
Reklama
Przygotowanie:
Czekoladę i orzechy posiekać nożem na drobne kawałki. Masło rozpuścić w małym garnku. Jajka roztrzepać z mlekiem. Do miski przesiać mąkę i dodać inne sypkie składniki: cukier, cukier waniliowy, proszek do pieczenia, sól i posiekaną czekoladę oraz posiekane orzechy. Wymieszać, zrobić dołek i wlać do niego jajka z mlekiem i przestudzone rozpuszczone masło. Szybko wymieszać składniki. Piec w temp. 210 st. C przez 25 minut.
Reklama
Reklama
Reklama