Muffiny cytrynowe z masą serową

Opublikowano: 30.05.2011, 14:46
Reklama
Składniki:
- 1,5 szklanki mąki
- 3/4 szklanki cukru
- 10 dag masła
- 3/4 szklanki mleka
- 2 jajka
- op. cukru waniliowego
- skórka otarta z dwóch cytryn
- 2 łyżeczki proszku do piecz.
- 1/2 łyżeczki sody
Reklama
Masa:
- 10 dag masła
- szklanka cukru pudru
- 2 łyżki serka waniliowego
- szczypta barwnika spożywczego w proszku w dowolnym kolorze
- kolorowe posypki
Przygotowanie:
1. Masło utrzyj z cukrami na puch, miksując, dodaj jajka, skórkę, mleko, mąkę z proszkiem do pieczenia i sodą. Ciasto nałóż do foremek na muffinki. Piecz ok. 25 min w temp. 190 st. C.
Reklama
2. Masło utrzyj z pudrem. Dodaj serek, zmiksuj. Do połowy masy dodaj nieco barwnika. Muffinki obłóż kremami, udekoruj posypkami.
Reklama
Reklama
Reklama