Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:

Na ciasto:

Reklama
  • 25 dag mąki tortowej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • 10 dag cukru
  • 80 ml oleju
  • 250 ml maślanki
  • jajko

Na nadzienie:

  • 25 dag marmolady lub dżemu
  • łyżka mąki ziemniaczanej
Przygotowanie:

Zobacz przepis na muffinki z dżemem!

  1. W misce dokładnie wymieszaj mąkę, cukier, sól, proszek do pieczenia.
  2. W drugiej misce wymieszaj: maślankę, jajko i olej.
  3. Przygotowany roztwór połącz ze składnikami sypkimi i jeszcze raz dokładnie wymieszaj.
  4. Na dno foremek nakładaj łyżkę ciasta, następnie niecałą łyżeczkę dżemu wymieszanego z mąką ziemniaczaną (do marmolady nie trzeba dodawać mąki ziemniaczanej).
  5. Całość zakryj cienko ciastem.
  6. Piecz w piekarniku nagrzanym do temperatury 190 stopni C przez 15-20 minut.
Reklama

Zobacz więcej przepisów na muffiny:

Babeczki bezowe - przepis
Babeczki z ciasta filo - przepis
Babeczki serowe - przepis
Babeczki malinowe - przepis

Reklama
Reklama
Reklama