Mleczko kawowe, dzięki któremu uda się każda kawa!
Mleczko kawowe urozmaica smak każdego napoju kawowego. To przygotowane samodzielnie - jeszcze bardziej!
Opublikowano: 20.06.2008, 16:54
Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
- 2 szklanki mleka,
- 10 dag cukru,
- łyżka kawy,
- 3 jajka.
Reklama
Przygotowanie:
- Zmielić kawę. Zalać wrzącym mlekiem. Przecedzić. Wsypać cukier. Pozostawić do ostygnięcia. Następnie wymieszać z jajkami.
- Rozlać do szklanych pojemników. Włożyć do większego naczynia z wodą. Przykryć pergaminem. Naczynie przykryć.
- Gotować aż powstanie galaretka. Wyjąć z naczynia. Pozostawić do ostygnięcia.
Reklama
Reklama
Reklama