Ciasto francuskie z budyniem - przepis składniki i przygotowanie
Pyszny deser z ciasta francuskiego!

Opublikowano: 23.06.2014, 11:55
Reklama
Czas przygotowania: 40 min
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
- opakowanie mrożonego ciasta francuskiego (ok. 40 dag)
- białko
- 1 budyń waniliowy
- 0,4 l mleka
- 3 łyżki cukru
- 200 g jagód lub innych drobnych owoców
Reklama
Przygotowanie:
Sprawdź przepis na ciasto francuskie z budyniem!
- Ciasto francuskie rozmroź, lekko rozwałkuj.
- Pokrój na 12 kwadratów.
- Każdy kwadracik ciasta włóż do żaroodpornych miseczek tak, aby końce ciasta wystawały poza foremkę.
- Brzegi babeczek przed włożeniem do pieca posmaruj rozmąconym białkiem.
- Wstaw do piekarnika, piecz ok. 15 min.
- W tym czasie przygotuj gęsty budyń (z mniejszej ilości mleka, niż podano na opakowaniu).
- Przestudzone babeczki napełnij budyniem.
- Posyp owocami.
Reklama
Sprawdź inne pomysły na ciasto francuskie:
Ciasto francuskie z czekoladą - przepis
Ciasto pychotka - przepis
Polędwiczki w cieście francuskim - przepis ze zdjęciami krok po kroku
Reklama
Reklama
Reklama