Reklama
Czas przygotowania: 40 min
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • opakowanie mrożonego ciasta francuskiego (ok. 40 dag)
  • białko
  • 1 budyń waniliowy
  • 0,4 l mleka
  • 3 łyżki cukru
  • 200 g jagód lub innych drobnych owoców
Reklama
Przygotowanie:

Sprawdź przepis na ciasto francuskie z budyniem!

  1. Ciasto francuskie rozmroź, lekko rozwałkuj.
  2. Pokrój na 12 kwadratów.
  3. Każdy kwadracik ciasta włóż do żaroodpornych miseczek tak, aby końce ciasta wystawały poza foremkę.
  4. Brzegi babeczek przed włożeniem do pieca posmaruj rozmąconym białkiem.
  5. Wstaw do piekarnika, piecz ok. 15 min.
  6. W tym czasie przygotuj gęsty budyń (z mniejszej ilości mleka, niż podano na opakowaniu).
  7. Przestudzone babeczki napełnij budyniem.
  8. Posyp owocami.
Reklama

Sprawdź inne pomysły na ciasto francuskie:

Ciasto francuskie z czekoladą - przepis
Ciasto pychotka - przepis
Polędwiczki w cieście francuskim - przepis ze zdjęciami krok po kroku

Reklama
Reklama
Reklama