Miodownik z orzechami

Opublikowano: 26.11.2007, 14:35
Reklama
Składniki:
- 1 szklanka miodu
- 5 dag margaryny
- przyprawa do piernika
- 1 szklanka mocnej kawy
- 4 jajka
- 25 dag cukru
- 50 dag mąki
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- polewa czekoladowa
- orzechy i migdały
Reklama
Przygotowanie:
Miód roztopić z margaryną i przyprawą do piernika, dodać kawę, połączyć z żółtkami utartymi z cukrem. Ucierać, dodając przesianą mąkę z proszkiem. Wymieszać z pianą z białek, przełożyć do natłuszczonej formy, piec 50 minut
w 180°C. Posmarować polewą czekoladową albo rozpuszczoną gorzką czekoladą, ozdobić orzechami i migdałami.
Reklama
Źródło: "Przyjaciółka"
Reklama
Reklama
Reklama